Bare det var på Fyn.

Ebeltoft

Aktiver dit potentiale. Så klart kan det siges fra 48-årige Simon Taus Philip Nielsen, når snakken falder på Europas første tænketank for særligt sensitive, som han for nyligt har grundlagt.

En tænketank, der skal være med til at give den del af befolkningen, der har de særlige karaktertræk, nogle redskaber som kan få mange af hverdagens udfordringer til at forsvinde og i stedet kan blive til positive oplevelser.

»Det er omkring hver sjette af os alle sammen, der i større eller mindre grad har de her karaktertræk, som falder under kategorien særligt sensitiv. Så der er masser af mennesker, der hver dag forsøger at finde en måde at få hverdagen til at hænge sammen på, så de ikke brænder sammen i hovedet,« siger Simon Taus Philip Nielsen.

Det er ikke mere end to år siden, at han selv fandt ud af, at han er særligt sensitiv, og siden da er det gået stærkt for den selvstændige reklamemand.

Én bogudgivelse, masser af foredrag og nu Europas første tænketank om emnet.

Alt sammen ved siden af arbejdet med sig selv.

»Jeg er nået til det punkt nu, hvor jeg har styr på, hvordan jeg selv fungerer med de her karaktertræk. Og så vil jeg gerne være modig og prøve at give andre nogle værktøjer til at arbejde med sig selv, så de forhåbentlig kan opnå det potentiale, der ligger i at være særlig sensitiv,« siger Simon Taus Philip Nielsen.

Rykker ud i foyeren

Men hvad betyder det egentlig at være særlig sensitiv?

Faktisk er Simon Taus Philip Nielsen ikke særlig glad for netop den betegnelse og er blevet mere bidt af betegnelsen »sansestærk«.

»Der er to træk, der går igen hos sansestærke personer. De får nogle meget intense sanseindtryk og er f.eks meget gode til at opfange stemninger på arbejdspladsen eller i forsamlinger. Derudover har de rigtig mange tanker i hovedet, som kan være svære at få ud igen,« forklarer Simon Taus Philip Nielsen.«

Konkret betyder det, at den 48-årige reklamemand blev selvstændig, fordi han ikke kunne holde ud at sidde i storrumskontor med mange andre og i stedet satte sig ud i foyeren for at arbejde. Simpelthen for at få ro i hovedet til sit arbejde.

»Sansestærke personer har ofte også en tendens til at lide af et lavt selvværd. Derfor er man mange gange for ivrig i at løse opgaver for chefen og man bruger ofte alt for mange timer og skyder mange gange over målet ved at levere noget, der er langt over det forventede,« siger Simon Taus Philip Nielsen.

Netop de problemstillinger på arbejdmarkedet skal tænketanken beskæftige sig med i første omgang.

Her bliver der senere på året udgivet en interviewbog med særligt sensitive personer og deres oplevelser, og samtidig er Simon Taus Philip Nielsen i gang med at lave nogle værktøjer, der kan være med til at hjælpe folk gennem udfordringerne og i stedet give plads til de nødvendige ting.

»Det handler meget om, at man skal lære at sortere sine tanker og opgaver efter, om det er nødvendigt, og om man kan lide det. Kan man sige nej til begge dele, så skal man glemme det og smide det helt væk,« siger grundlæggeren, der inviterer folk til at besøge hjemmesiden for mere info.

Fakta – Aktiver dit potentiale:

  • Tænketanken er startet af 48-årige Simon Taus Philip Nielsen.
  • Formålet med tænketanken er i bund og grund at give sensitive mennesker indsigt og værktøjer til at aktivere deres potentiale.
  • Det skal ske gennem coaching, foredrag og bøger.
  • Fokus vil i starten være på særligt sensitive og arbejdsmarkedet, da det ofte er her, hvor der opstår problemer.
  • Tænketanken består indtil videre af Simon Taus Philip Nielsen og et advisory board på fem personer.
  • Kilde: www.aktiverditpotentiale.dk
This entry was posted on 11. august 2016. Bookmark the permalink.